Religiøse rødder

Tror jøder, kristne og muslimer på den samme Gud? Spørgsmålet er ganske vist groft forsimplende (for netop de tre religioner fastholder jo, at der kun er én Gud – men de tror så afgjort ikke helt det samme om Gud), men selv om det er for enkelt formuleret, kan spørgsmålet godt være brændende vigtigt. Måske er det reelt dét vigtigste teologiske spørgsmål for tiden.

De to teologiske fakulteter i Århus og København er for øjeblikket – sammen med kollegerne i Oslo, Bergen, Lund og Helsinki – i færd med at stable en spritny international kandidatuddannelse på benene i “Europas Religiøse Rødder”. Og rødderne er netop de tre nævnte religioner og deres forhold til hinanden.

Man kan læse de to danske fakulteters præsentation af projektet her og her.

Og ikke mindst kan københavnere få en smagsprøve på uddannelsen ved et offentligt arrangement på torsdag, 23. oktober kl. 13, hvor den norske professor Einar Thomassen (ham på billedet) holder forelæsning om “Tro, skrift og folk: Forskelle og ligheder mellem jødedom, kristendom og islam“.